Wist je dat?

  • Als het online niet lukt een afspraak voor controle te maken, je altijd telefonisch contact op kunt nemen. Wie weet kunnen we dan wel een gaatje vinden.
  • Het belangrijk is je tandenborstel mee te nemen naar uw afspraak bij de mondhygiëniste of de preventie assistente.
  • Er een grote vraag is naar tandartsassistenten, ook bij ons in de regio. Het MBO College Hilversum is voor dit mooie beroep daarom een nieuwe opleiding Tandartsassistent gestart. Voor de start van het nieuwe schooljaar hebben zich al veel enthousiaste en gemotiveerde studenten ingeschreven.
  • Je Tandenborstel kan meer bacteriën bevatten dan een wc-bril

Je stopt twee keer per dag meerdere minuten lang iets in je mond dat waarschijnlijk smeriger is dan de wc-bril. Reden om hem regelmatig te vervangen en na iedere poetsbeurt goed schoon te spoelen.

Broeihaard

Al die bacteriën zijn meestal geen probleem. Ons lichaam zit vol met bacteriën, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tandenborstel niet een broeihaard van bacteriën wordt. Een goede tandenborstelhygiëne is daarom heel belangrijk.

Gebruik altijd tandpasta als je je tandenpoetst. Tandpasta werkt als een soort zeep en helpt om de bacteriën op de tandenborstel in toom te houden. Spoel je tandenborstel na elke poetsbeurt goed af, zodat er geen resten achterblijven tussen de haartjes. Zet je tandenborstel met de borstelkant naar boven in een beker, glas of houder, zodat het goed kan drogen. Als je een toilet in de badkamer hebt, zorg er dan voor dat je tandenborstel niet te dicht bij het toilet staat, omdat er poepbacteriën in de lucht kunnen komen tijdens het doorspoelen.

Elektrisch of ouderwets?

Met een elektrische tandenborstel bereik je plekken op en tussen de tanden beter, vergeleken met een handtandenborstel.

Ook met een elektrische tandenborstel bereik je maar 60 procent van het tandoppervlak. Om de andere 40 procent schoon te maken is het belangrijk dat je extra hulpmiddelen gebruikt. Denk aan ragertjes, tandenstokers of dental floss.

Poets je tanden én je borstel

Haal dagelijks het opzetborsteltje van het handvat af en maak het koppeldeel ook goed schoon. Droog de borstel met een schone handdoek.

Vervang je borstel elke 3 maanden

Hoe langer en feller je hem gebruikt, hoe meer beschadigingen en minuscule scheurtjes er verschijnen in de haartjes van je borstel. Dat zijn de ideale schuilplaatsen voor micro-organismen. Vervang je borstel daarom om de drie maanden.

 

 

 

Publicatiedatum: 17-09-2024


Terug naar overzicht

Uw tandarts in Hilversum

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk?

Neem contact met ons op